Impact Projects
Maatschappelijk ondernemen met een positieve impact
De Banlieue Foundation introduceert met trots de Banlieue Impact Projects, een initiatief dat is ontworpen om jongeren de kans te geven om positieve verandering in hun gemeenschap te bevorderen. De Impact Projects is een samenwerking tussen de Banlieue Foundation enhet Nederlands Jeugdinstituut (NJI).
INFORMATIEAVOND
16 JANUARI
MONO ROTTERDAM 19:00 - 22:00
Gratis aanmelden: https://www.eventbrite.com/e/tickets-banlieue-impact-projects-772216138257
Uitleg
De Banlieue Impact Projects zijn solidariteitsprojecten die lokale initiatieven omvatten, bedacht, opgezet en uitgevoerd door groepen van minimaal vijf jongeren tussen 18 en 30 jaar. Deze projecten geven de jongeren de mogelijkheid om iets goeds te doen voor hun eigen omgeving, community, of voor de gehele maatschappij op thema's die zij zelf belangrijk vinden, zoals duurzaamheid, integratie, klimaatverandering, sport, recreatie en inclusie.De duur van de projecten varieert van twee maanden tot een jaar, inclusief voorbereiding,uitvoering en evaluatie.
Subsidie
Het Banlieue Impact Project is niet alleen een kans om een positieve impact te hebben en te leren door te doen, maar ook een mogelijkheid om financiële ondersteuning te ontvangen voor de uitvoering van het project. Elk project kan een vaste subsidie van 595 euro per maand ontvangen. Deze subsidie kan niet worden gebruikt als vrijwilligersvergoeding.
Daarnaast kunnen er buitengewone kosten worden aangevraagd om de deelname van mensen voor wie het minder vanzelfsprekend is om mee te doen aan het project mogelijk te maken. Deze kosten, zoals extra vervoerskosten, een tolk, extra begeleiding en dergelijke, worden vaak 100% vergoed.
Ook kunnen er coachingkosten worden aangevraagd om de inzet van een of meerdere coaches financieel te ondersteunen. Dit is een vast bedrag van 241 euro per gewerkte dag (ongeveer 8 uur), met een maximum aantal van 12 dagen.
VOORBEELDEN
Enkele voorbeelden van mogelijke projecten kunnen zijn:
- Het organiseren van duurzame workshops of opruimacties om bewustzijn te creëren rond het thema duurzaamheid.
- Het opzetten van een boksschool waar jongeren gratis lessen kunnen nemen om sport en bewegen te stimuleren.
- Het organiseren van klimaatbewuste evenementen zoals boomplantdagen of informatieve seminars over klimaatverandering.
- Het creëren van programma's of evenementen die gericht zijn op het bevorderen van participatie en inclusie, zoals kunstworkshops voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of vaardigheden.