top of page

Over Banlieue Foundation

Impact maken

De Banlieue Foundation is een organisatie die zich inzet voor het creëren van kansen en mogelijkheden voor jongeren en volwassenen uit achterstandswijken. Wij geloven dat iedereen, ongeacht hun afkomst of sociale status, het recht heeft op gelijke kansen en een succesvolle toekomst. Met onze programma's en activiteiten helpen wij mensen hun talenten te ontdekken, hun vaardigheden te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te vergroten. Bij de Banlieue Foundation geloven we in de kracht van gemeenschappen en samenwerking, en werken we samen met lokale partners om een positieve verandering teweeg te brengen in de wijken en daarbuiten.

Onze missie

Kansen creëren

De Banlieue Foundation helpt mensen van alle leeftijden om hun plek te vinden in de samenleving. Door middel van sport, kunst en cultuur worden jongeren gestimuleerd om diverse uitlaatkleppen te verkennen en rolmodellen te ontmoeten. Wij bieden jongeren ook de tools die ze nodig hebben om een eigen bedrijf op te zetten, waarbij ze het grotere plaatje leren kennen en niet alleen de financiële aspecten.

 

Wij geloven dat mensen gelukkiger zijn wanneer ze in hun kracht staan, en willen daarom jongeren helpen hun passies te vinden en te ontwikkelen. Dit gaat verder dan alleen hun talenten; ook kennis van randzaken wordt meegegeven. Wij willen jongeren eigenaarschap laten voelen door hen te helpen bij het opzetten en uitvoeren van hun concepten, waarbij ze een belangrijk deel van het proces worden.

 

Naast het stimuleren van jongeren willen wij ook bijdragen aan armoedebestrijding en in nauw contact staan met de bewoners van de stad om aan basisbehoeften te voldoen. Door deze doelen te bereiken, wil de Banlieue Foundation een positieve impact hebben op de gemeenschap en ervoor zorgen dat mensen hun volledige potentieel kunnen bereiken.

Hoe gaan we dit doen?

Bij de Banlieue Foundation richten we ons op het bereiken van onze missie door ons te richten op drie belangrijke pijlers: sport en recreatie, kunst en cultuur, en educatie en re-integratie. Deze pijlers vormen de kern van onze aanpak om kinderen, jongeren en ouderen te helpen hun plekje te vinden in de maatschappij.

1679921484137.jpeg

Sport en Recreatie

Met sport en recreatie willen we kinderen en jongeren de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen op fysiek gebied en om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Dit doen we door sportactiviteiten te organiseren in de wijken waarin we actief zijn. Daarnaast stimuleren we deelname aan georganiseerde sportteams en evenementen.

IMG_20221024_135837_resized_20221025_014306514.jpeg

Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur zijn voor ons belangrijke pijlers omdat ze een uitlaatklep bieden voor creativiteit en zelfexpressie. We organiseren daarom verschillende activiteiten, zoals workshops en exposities, om kinderen en jongeren kennis te laten maken met diverse kunst- en cultuurvormen. Dit doen we in samenwerking met lokale kunstenaars en culturele organisaties.

20.jpeg

Educatie en Re-integratie

Educatie en Re-integratie zijn belangrijk voor ons omdat we geloven dat het ontwikkelen van vaardigheden en kennis een sleutel is tot succes en integratie in de maatschappij. We bieden daarom educatieve programma's en ondersteuning aan jongeren die moeite hebben met school of werk. Daarnaast bieden we ondersteuning bij het zoeken naar werk en het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden.

bottom of page